user
Anne Kız Kombin Pijama Takımı

Sıradaki içerik:

Anne Kız Kombin Pijama Takımı

e
sv

Kolay ve Uygun Fiyatlı Çocuk Odası Boyama Fikirleri 

Tüm ebeveynler için çocukları çok özeldir. Çocukları için harika odalar oluşturmak isteyen aileler, çocuk odası boyama fikirlerinden yararlanmaktadır. Hali hazırda bir çocuk odası takımına sahip olmasına rağmen memnun olmayan veya sade olan duvar rengini renklendirerek çocuklarının hayal güçlerini zenginleştirmek isteyen aileler çeşitli boyama fikirlerini araştırmaktadır. Çocuk odalarını boyayarak çocuklarını mutlu etmek ve rengarenk odalarda daha pozitif bir şekilde yaşamalarını sağlamak için siz de çocuk odası boyama fikirlerimizden yararlanabilirsiniz. Hangi tekniklerin kullanılarak boyama yapılabileceği, hangi boyaların çocuk odaları için uygun olduğu ve hangi boyalarla daha kolay bir şekilde işlem yapılabileceğine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. Ayrıca çocuk odası dolap boyama, çocuk odası tavan boyama, çocuk odası mobilya boyama, çocuk odası duvar boyama, çocuk odası dekorasyon fikirleri, çocuk odası yenileme fikirlerinin cevaplarını da yazımızda bulabilirsiniz
Çocuk Odaları Boyanırken Hangi Boyalar Tercih Edilmeli

Çocuk odalarını boyarken dikkat edilmesi gereken en önemli konu sağlığa zararlı maddeler içermeyen boyaların seçilmesidir. Çocuklar veya bebekler çok hassas oldukları için kullanacağınız boya kalitesiz veya zararlı içerikli boyalar olursa boya kokuları onların ciğerlerini rahatsız edebileceği gibi duvara dokundukları zaman da ciltlerinde çeşitli hastalıklar görülebilmektedir. Özellikle plastik içerikli boyalar ve tiner bazı kullanan boyalar çocuk odalarında kesinlikle kullanılmamalıdır.

Çocuk odalarında, hatta sadece çocuk odalarında değil tüm boyama işlemlerinde insan sağlığını korumak için su bazlı boyaların tercih edilmesi gerekmektedir. Su bazlı boya önerisinde bulunacak olursak Cadence Hibrit Multisurface boya çeşitlerini söyleyebiliriz. Cadence boya çeşitleri kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen, önerilen boyalardan olmasının yanı sıra Türkiye’de bulunan en kaliteli boyalar arasında ilk sıralardadır. Sağlığa zararlı maddeler içermeyen ve su bazlı olan Cadence boyaları çocuk odası boyama işlemlerinde gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.  Ayrıca kapatıcılığı yüksek olan boyalarla işlemlerinizi kolayca bitirebilirsiniz.

Çocuk Odası Duvar Boyama

Çocuk odasının duvarlarını boyamak isteyen kişiler eğer çizim yetenekleri varsa çocuklarının hayal ettikleri görselleri duvarlara uygulayabilirler. Bunun için öncelikle yapmak istedikleri görseli duvara çizebilirler. Ardından bir bant yardımı ile boyaların taşmasını engelleyerek boyama işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Not : Tüm boyama adımları için ilk önce duvarın düz bir renkte olması, duvarda herhangi bir yapıştırmanın bulunmaması ve yüzeyin düz ve pürüzsüz olması önemlidir. Eğer duvarınız düz bir renkte değilse ve yapıştırılmış bir obje varsa, boya işlemlerinizi ona göre planlayabilir veya yüzeyinizi düz bir hale getirdikten sonra işleminize başlayabilirsiniz.

Eğer çizim yeteneğiniz yoksa asimetrik şekillerden yararlanabilirsiniz. Oluşturmak istediğiniz desenleri çizdikten sonra bir bant yardımı ile belirleyerek, boyama işlemini yapabilirsiniz. Yuvarlak, üçgen, yıldız gibi desenlerle çocuğunuzun odasını süslemek istiyorsanız evde bulduğunuz eski bir röntgeni yada bir kartonu istediğiniz şekillerde kestikten sonra duvara sabitleyebilir, şablonun etrafını kalemle çizdikten sonra oluşan şeklin içini boyayabilirsiniz. Boyama işleminden bir gün sonra kuruma tamamlanınca bantlar çıkarılabilir.

Ayrıca stencil şablonları da çocuk odası boyamalarında tercih edilmektedir. Çapa desenleri, kurdele desenleri, kalp desenleri ve çiçek desenleri gibi çocuklarınızın sevebileceği pek çok desen stencil şablonlarında bulunmaktadır. Sanatsal Dünya üzerinden ulaşabileceğiniz stencilleri duvarınıza stencil yapıştırıcıları ile sabitledikten sonra su bazlı akrilik boyalarla boyayabilirsiniz. Herhangi bir kokusu bulunmayan ve sağlığa zararlı maddeler içermeyen Cadence boya çeşitlerini kullanabilirsiniz.

Çocuk Odası Mobilya Boyama 

Duvarlara uygulanan çeşitli desen uygulamalarının yanı sıra çocuk odası mobilya boyama işlemleri de yapılarak çocuk odası dekorasyonlarında bir bütünlük elde edilebilmektedir. Özellikle çocuk odası dolapları genellikle çocuklar küçükken kullanılabildiği için dolapların, çocukların hayal güçlerine ve isteklerine göre boyanması hem onları mutlu edecek hem de evinize yeni bir enerji gelmesini sağlayacaktır.

Çocuk odası dolap boyama nasıl yapılır?

  • Öncelikle dolapların boyanması için tek renk olmasına dikkat edilmelidir. Böylelikle istenilen uygulama kolaylıkla düz rengin üzerine yapılabilir.
  • Desenli ve farklı boyalar içeren dolaplar öncelikle tek renge boyanarak işlemlere o şekilde başlanabilmektedir.
  • Dolap kulpları yerlerinden sökülmelidir. Böylece boyama işlemi daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir
  • Boyama öncesinde dolaplar temizlenmeli ve herhangi bir kir, toz veya yapıştırılmış objelerin bulunmamasına dikkat edilmelidir.
  • Dolap boyarken Cadence akrilik boya çeşitlerinden hayal edilen desenlere uygun boyalar tercih edilmelidir.
  • Kartonlar yardımıyla elde edilmek istenen görseller hazırlanmalı, dolabın üzerine sabitlenmeli ve desenin etrafı kalemle çizilmelidir.
  • Çizim işlemi bittikten sonra şablon kaldırılmalıdır.
  • Kullanılmak istenen boyalar boş kaplara boşaltılmalıdır. Bu sayede boyalar fırçalara daha kolay bir şekilde alınabilmektedir.
  • Cadence fırçalara alınan boyaların fazlalıkları yine boş bir kaba sürülerek aktarılmalıdır.
  • Çizilen desenler dikkatli bir şekilde boyanmalıdır.
  • Üst üste boya işlemi yapılmak isteniyorsa işlemler sırasında ilk kat boyaların kuruması için beklenmelidir.
  • Tüm boyama işlemi bittikten sonra 3 gün boyanın tamamen yüzeye oturması için beklenmelidir.
  • Ardından daha sağlam bir mobilya elde etmek için vernikleme işlemi yapılmalıdır.
  • Cadence ultimate glaze kalın sır vernik mobilya dönüşümleri sonrasında sıklıkla tercih edilmektedir. Parlak ve mat özelliklerinde bulunan Cadence vernikler sağlığa zararlı maddeler içermemektedir.

Çocuk Odası Tavan Boyama 

Çocuk odalarının tavanlarını boyamak isteyen kişiler kartonlardan şablonlar oluşturarak boyama işlemini yapabilmektedir. Yine duvar ve mobilya boyamalarda olduğu gibi yüzey kirlerden, tozlardan temizlenmelidir. Ardından tavana yapıştırılan yıldız, güneş, ay gibi pek çok desen çalışması Cadence boyalar ile renklendirilebilmektedir. Tavan boyamalarında Cadence gece parlayan boyalar tercih edilerek oluşturulan desenlerin karanlıkta parlamasını sağlayabilirsiniz.

Tüm bu işlemler için ihtiyacınız olan boya çeşitlerine, fırçalara, verniklere, stencillere Sanatsal Dünya ile hızlıca ulaşabilirsiniz. Hobi marketi olan Sanatsal Dünya dekorasyon ve yenileme çalışmalarınız için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri siz değerli kullanıcılarına sunmaktadır. Siz de sayfamızı ziyaret edebilir, ürünlerimize göz atabilirsiniz.

 

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.