user
Hamilelikte Doğru Beslenme Nasıl olmalıdır?

Sıradaki içerik:

Hamilelikte Doğru Beslenme Nasıl olmalıdır?

e
sv

Çocuklarda Bahar Alerjisi

Çocuklarda bahar alerjisi sık görülen bir durumdur. Özellikle korona virüsü ile mücadele ettiğimiz şu dönemlerde, kişileri oldukça düşündüren bir hal almaktadır. Çünkü; bahar alerjisinin belirtileri de korona virüsüne benzemektedir. Bu da anneleri düşündürmektedir. Bahar alerjisinin bağışıklıkla ilgisi yoktur. Havada dolaşan polenler,çiçekler bile çocuğu etkileyebilir. Ama korona virüsü ve bahar alerjisi karıştırılmaması gerekir.

Bahar alerjisi belirtileri:

Burun ve gözlerde kaşıntı

Burun akıntısı

Sürekli hapşırma

Sinüslerde baskı

Göz altı şişmesi

Koku ve tat alma duyusunun kaybolması

Uyku sorunu

Damakta ve gırtlakta kaşıntı (bunu çocuğunuz ağlayarak anlatabilir. Yada ellerini sürekli burnuna ve boğazına götürebilir.)

Öksürük

Baş ağrısı

Bahar alerjisi nedir?

İsminden de anlaşıldığı gibi alerji bir durumdur. Kişilerin hayatını olumsuz derece de etkileyebilmektedir. Çocuklarda bu durumu iyi gözlemlemek gerekir. Burun akıntısı, hapşırma gibi durumlar görüldüğü zaman bahar alerjisinin ilk aşaması olduğu söylenebilir. Çocuklar genellikle dışarıya çıktığı zaman artış gösterir. Bahar alerjisi belli zamanlarda ortaya çıkar. Geçicidir. Kronik rahatsızlığı olan kişiler bu durumu daha zor şekilde atlatır. Örneğin; astım varsa, kişinin nefes almasını bile zor hale sokabilir.

Çocuklarda bahar alerjisi için risk oluşturan faktörler:

Evde hayvan beslenmesi,

Evde sigara içilmesi

Evde tüylü halı veya ürünlerin bulunması

Hava kirliliği

Evde çiçek olması bu süreçte alerjiyi tetikleyen ve risk oluşturan durumlardır.

Bahar alerjisi nasıl belli olur?

Burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve hapşurma gibi şikayetler bahar alerjisinin ilk belirtileri arasındadır. Ne yazık ki bu süreçte kişiler bunu korona virüsü ile karıştırıp panik olmaktadır. Bu yüzden kendi özel doktorunuz varsa, onunla iletişim halinde olarak bilgi almanız ve durum hakkında bilgi vermenizde yarar vardır. En doğru bilgiyi o verecektir.

Bahar alerjisinden korunmak için neler yapılır?

Bahar mevsiminde, özellikle kuru ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkılmaması gerekir,

Uzun kollu elbiseler ve pantolonlar giyilmesi gerekir.

Dışarıdan gelindiğinde duş alınmalı ve bol su ile yüz yıkanmalıdır.

Doktor tarafından ilaç verildiyse düzenli şekilde kullanılmaması gerekir.

Gözler durumdan çok etkileniyorsa, güneş gözlüğü takılması gerekir.( Çocuklar için, gözleri muhafaza eden ürünler olabilir)

Polen mevsimlerinde giysileri evde kurutmakta yarar var.

Polen mevsiminde maske kullanabilirsiniz. Bu durum daha kolay muhafaza olmanızı sağlayacaktır.

Özellikle dışarıda çim biçilen yerlerden uzak durmanız gerekebilir.

Sigara içilen ortamlardan uzak durulmalıdır. (Büyük bireyler için)sigara içen biriyseniz bu duruma ara vermeniz gerekebilir. Çünkü bu durum nefes almanızı zorlaştıracaktır.

Korona virüsü ile alerjik reaksiyonlar çok karıştırılan bir durumdur. Bu yüzden hem anneler hemde bireyler bu durumdan endişe duyabilir. Bu tür durumlarda iyi bir gözlem önemlidir. Çünkü; ikisi çok sık karıştırılan rahatsızlıklardır.

Belirtmiş olduğumuz yorumlar sadece ön görü amaçlıdır. Doğru tanı için doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekir.

Sağlığımız için bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak önemli…

Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız gereken bir dönemdeyiz. Bağışıklık sistemimiz ne kadar güçlü olursa sağlığımız da o kadar güçlü olacaktır. Bu süreçte hamile olanlar da oldukça zor bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Bu süreçte, sizinde bahar alerjiniz varsa, dikkat etmeniz gerekir. Çok gerekmedikçe dışarıya çıkmamanızı öneririz. Çünkü; gebelik döneminde, anneden çocuğa geçen bir durumda söz konusu olabilir. Elbette bu durumu doktorunuz ile görüşmeniz daha sağlıklı ve faydalı olacaktır.

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için neler tüketilmelidir?

Bağışıklık sistemi vücudun can damarıdır. Bağışıklık sistemi düştüğü an vücudun direnci kırılır ve hastalık kapma riski daha fazladır.

Tüketilmesi gereken gıdalar:

Balık

Meyve, sebze

Pekmez

Süt ve süt ürünleri başta olmak üzere kişiler tükettiği gıdalara dikkat etmesi gerekir. Bu tür gıdalar vücudunuzu daha güçlü tutmaya olanak sağlar.

Tüketilmemesi gereken gıdalar:

Kendinizi halsiz ve yorgun hissettiğiniz zamanlar, tüketmemeniz gereken gıdalar vardır. Bu süreçte sigara ve alkolden uzak durmanızda fayda var. Eğer bırakamam diyenlerdenseniz, en aza indirmeye özen göstermelisiniz. Bağışıklık sistemi zayıflatmaya etken ürünler olduğunu belirtmek isteriz.

Sağlık hayatımızın teminatı. Sağlıklıysa güzel bir yaşam yaşarız. Bu yüzden kendimize iyi bakmalı ve bağışıklığımızı güçlü tutmalıyız. Eğer kurallara uyarsak, sağlıklı olmamız için hiç bir problem yok.

  • Site İçi Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.